KAKO ODABRATI NAJBOLJI DIFUZOR ZA SVOJE POTREBE?

Eterična ulja su biljni ekstrakti koji imaju opuštajuća, pročišćavajuća ili čak revitalizirajuća svojstva. Posebni uređaji posvećeni su difuziji ovih ulja u zraku kako bi uživali u njihovim blagodatima kod kuće. Evo našeg savjeta za vas da odaberete pravi difuzor esencijalnog ulja, da znate kako ga koristiti i koja ulja izabrati.

Što je difuzor esencijalnog ulja?

Difuzori esencijalnih ulja – koji su poznati i kao difuzori aromaterapije – uređaji su koji difuziraju esencijalna ulja u zraku i mogu se koristiti u udobnosti vašeg doma. Nekoliko sustava ove vrste posvećeno je difuziji ulja. Prvi modeli dizajnirani su da služe u terapeutske svrhe. Ova metoda – koja ima za cilj korištenje esencijalnih ulja kako bi uživala u njihovim zdravstvenim blagodatima – naziva se aromaterapija. Pripada biljnoj medicini, tj. Medicini koja se temelji na uporabi biljaka i prirodnih aktivnih sastojaka.

EVAPORATOR SA TANKOM OD 3,4 litre

Kako djeluje difuzor za aromaterapiju?

Uređaji rade prema različitim difuzijskim procesima:

– pomoću VIBRACIJA

Difuzori esencijalnog ulja raspršivača oslanjaju se na vibracije koje emitira motor. Osim što imaju varijator snage, molekule odvajaju od ulja i difundiraju u zraku u obliku finih čestica.

– pomoću TOPLINE

Nježni difuzori aromaterapije toplinom koriste izvor topline smješten ispod spremnika koji sadrži esencijalna ulja. Plamen (svijeća) obično zagrijava ulja i tako pojačava njihovu difuziju. Također možete pronaći modele koji nude nježniju toplinu koju pruža električna struja.

– pomoću VENTILATORA

Ventilacijski difuzori rade kroz sustav hladnog zraka koji je sličan ventilatoru u radu. Lagana ventilacija tako omogućuje širenje esencijalnih ulja u zraku jer ih pokreće više ili manje jaka i raspršena zračna struja.

– ispuštanjem MAGLICE

Difuzori maglice esencijalnih ulja oslanjaju se na takozvani “hladni” sustav. Potonji pretvara esencijalna ulja u laganu maglicu zahvaljujući aktiviranju povjetarca hladnog zraka. Ulja se zatim transformiraju u fine kapljice koje se raspršuju u zraku, omogućujući potonjim da budu manje suhe

KOJI DIFUZOR IZABRATI ?

Pri odabiru difuzora s esencijalnim uljem, savjetujemo vam da uzmete u obzir sljedeće kriterije:


Proces difuzije

Prednost difuzora esencijalnih ulja koji koriste hladni sustav (raspršivanje, ventilacija) je što ne mijenjaju kvalitetu esencijalnih ulja koja ostaju netaknuta tijekom postupka isporuke. Što se tiče difuzora topline, oni su tihi, za razliku od onih koji koriste magljenje, a posebno onih koji koriste postupke magljenja, koji potonji ispuštaju blago “pucketanje”. Osim što su vrlo jednostavni za održavanje, ove specifične vrste difuzora ujedno su i najjeftiniji modeli na tržištu. Međutim, vrijedi napomenuti da su ulja koja se koriste s tim proizvodima manje snažna dok se zagrijavaju.


Područje difuzije

Površina pokrivena difuzorom za aromaterapiju drugi je najvažniji kriterij koji treba uzeti u obzir. Zapravo, upravo ovaj parametar utječe na cijenu, ali i na veličinu proizvoda: manji difuzori pokrivaju manje područje od većih difuzora. Difuzori s esencijalnim uljem za raspršivanje najsloženiji su modeli i oni koji pokrivaju najveća područja. Pokrivena površina računa se u kvadratne metre i naznačena je na proizvodu. Na primjer, za sobu ili studio dovoljan je difuzor koji pokriva 160 četvornih metara. Suprotno tome, ako svoj difuzor želite koristiti u velikoj dnevnoj sobi, savjetovali bismo vam da odaberete veću natkrivenu površinu (270 četvornih metara).

Dizajn (materijali, oblik)


To su mnogi različiti difuzori koji dolaze iz različitih materijala: drvo, čelik, plastika itd. To je u osnovi stvar ukusa, iako su drveni difuzori općenito robusniji od onih izrađenih od keramike ili stakla, što bi moglo biti korisno u slučaju da vam padne dolje. Pokušajte odabrati model koji ograničava zaprljanost difuzora, što bi moglo blokirati prostor namijenjen difuziji ulja.

Aromatizator i ovlaživač zraka – 200ml, 7 boja – biser

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.